Tiffany bureaulamp kopen

Met een Tiffany bureaulamp kopen haal je een mooi kunstwerk in huis. Deze eye-catchers zijn met de hand gemaakt en zijn bekend om het glas-in-lood effect. Bureaulampen zijn modern of traditioneel van vorm, en vaak geïnspireerd door de strakke art deco of meer romantische art nouveau

De oorsprong van Tiffany

De techniek van Tiffany is rond 1890 ontwikkeld door Louis Comfort Tiffany. Bij deze techniek worden stukjes gekleurd glas omwikkeld met een koperfolie en aan elkaar gesoldeerd. De manier van werken en het resultaat is sterk beïnvloed door het glas-in-lood-ambacht. Door deze techniek zal iedere lamp een uniek exemplaar zijn.

Een unieke Tiffany tafellamp

De gebruikte glassoorten, zelfs in dezelfde kleur, kunnen per centimeter verschillen. Hierdoor is iedere Tiffany bureaulamp totaal uniek, ook als iemand anders eenzelfde model in huis heeft staan. De lamp geeft ieder interieur direct meer allure door de kleurrijke motieven en karakteristieke glas-in-lood effect. De lampen stralen warmte uit en zijn zeer decoratief. Originele Tiffany is voor de meeste mensen onbetaalbaar. Omdat de techniek door andere kunstenaars is overgenomen zijn Tiffany bureaulampen voor iedereen verkrijgbaar.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.