Ben je geïnteresseerd in de positie van secretaresse? Dan is het heel goed mogelijk om daarvoor een gerichte opleiding te volgen. Er is steeds meer vraag naar goed opgeleide secretaresses, omdat de functie van een secretaresse steeds meer verandert. Vandaag de dag wordt een secretaresse ook wel managementassistent, officemanager of personal assistent genoemd. Er wordt meer gevraagd van een secretaresse en daar past een moderne opleiding bij. Wil je secretaresse worden? Dan is het slim om naar je mogelijkheden te kijken bij Fabius.

Secretaresse worden? Dit zijn je taken

Wanneer je werkzaam bent als secretaresse, dan vervul je een belangrijke taak op kantoor. In de eerste plaats regel je veel zaken voor medewerkers, maar ook voor externe relaties ben je het eerste aanspreekpunt. Als secretaresse ben je een alleskunner die leidinggevenden en andere collega’s zoveel mogelijk zal ontzorgen. Welke taken je precies te doen krijgt is afhankelijk van waar je gaat werken. Je handelt inkomend en uitgaande communicatie af, je beheert de agenda, je plant, notuleert besprekingen, maar je bereidt ze ook voor. Verder ontvang je gasten en organiseer je bijeenkomsten.

Daarnaast doe je ook nog administratieve werkzaamheden en houdt je je bezig met archiveren. Tijdens de opleiding tot secretaresse ga jij je bezighouden met alle bovenstaande taken. Je kunt de studie in deeltijd volgen, zodat je eens per week een les hebt in de ochtend of avond. Je hebt geen vooropleiding nodig: wel moet je goed Nederlands en Engels kunnen op vmbo/mavo/lbo-niveau.