“Je kijkt van je horloge naar de snelheidsmeter en weer terug naar je horloge. Je besluit de maximale snelheid niet te overschrijden, je hebt geen tijd om een boete op de mat te ontvangen. Je hebt nauwelijks tijd voor alle andere zaken die je op een dag moet afhandelen. Volgens het klokje kom je op zijn vroegst vijf minuten te laat voor je belangrijke afspraak. Tegelijkertijd moet je vijf minuten eerder weg om je dochter van de crèche te halen. Waar ga je tijd vandaan halen om de boodschappen te doen?”

Heb je wel eens aan een directiechauffeur gedacht?

Grip op je tijd

Komt bovenstaande anekdote je bekend voor? Tegenwoordig wordt er zoveel van werkgevers en –nemers geëist in de zakelijke wereld en tegelijkertijd moet je privéleven ook op rolletjes blijven lopen. Gelukkig hoef je het niet allemaal alleen te doen. Met de hulp van een directiechauffeur krijg jij je leven weer op de rit, zonder dat je daarbij de ‘maximale snelheid’ hoeft te overschrijden.

De taak van een directiechauffeur

De chauffeur brengt jou in je eigen of een gehuurde wagen van a naar b. Hij of zij doet echter nog veel meer dan dat. Terwijl jij in je zakelijke bespreking zit, haalt hij/zij je boodschappen, pikt je kinderen op van school of haalt je klanten op. Waarmee hij/zij jou helpt, vul je zelf in. Op deze manier kun je rustig ademhalen en focussen op de taak die direct voor je ligt. Zelfs wanneer je onderweg bent, heb je tijd vrij voor belangrijke zaken. Met de chauffeur achter het stuur, heb jij genoeg tijd om je presentatie nog even te doorlopen, dossiers door te kijken of even tot jezelf te komen. Op deze manier is in de file staan bijna een zegen!