wasmachine

Het antwoord op deze vraag is gerelateerd aan “Hoe vaak wast u eenmaal per week?” Als je vijf of meer keer per week wast, zal de wasmachine sneller verslijten dan één of twee keer per week wassen. De levensduur van een wasmachine is gemiddeld zo’n 10 tot 20 jaar en het gemiddeld aantal wasbeurten is ongeveer 1.700. Houd er rekening mee dat er tijdens deze periode defecten kunnen zijn, waarvoor de medewerking van technici nodig kan zijn. In veel gevallen kan de wasmachine nog gerepareerd worden en kun je de wasmachine voor een bepaalde tijd nog gebruiken. De levensduur van een wasmachine hangt ook af van de kwaliteit van de wasmachine. Witgoedvergelijk heeft een lijst gemaakt van de beste wasmachines om uw keuze makkelijker te maken.

Om te voorkomen dat de wasmachine defect raakt, is het erg belangrijk om de wasmachine goed te onderhouden. Wat kunt u doen om uw wasmachine te onderhouden?

Voorkom verstopping van de wasmachine

Na een paar maanden heeft zich veel afval verzameld in uw wasmachine. Controleer daarom regelmatig de wasmachine om verstopping te voorkomen. U kunt het pluizenfilter, het filter in de watertoevoer, reinigen en controleren of er in alle kledingstukken die in de wasmachine zitten spullen zitten zoals muntjes. In de handleiding van de wasmachine vindt u de locatie van het pluizenfilter en het waterinlaatfilter.

Pas op voor kalkaanslag

Door kalkaanslag kan de wasmachine defect raken. Kalk wordt veroorzaakt door kalk in kraanwater. Wanneer het in contact komt met hoge temperaturen, zal er kalk ontstaan. Het is daarom erg belangrijk om de waterhardheid in uw woonplaats te controleren. Als het kraanwater in je woonplaats veel kalk bevat, voeg dan wat wasmiddel toe aan je kleding. Aan het wasmiddel is een kleine hoeveelheid kalkremmers toegevoegd, waardoor het risico op kalkaanslag wordt verkleind. Het is ook belangrijk om kleding op lage temperaturen te wassen.

Voorkom roestvlekken

Roestvlekken op de wastrommel zijn een vervelend probleem. Allereerst is het niet goed voor wasmachines, maar het brengt ook nog een ander ongemak met zich mee: roest kan ook in de kleding komen en vervelende vlekken veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de wastrommel regelmatig te controleren op roest. Ben je ooit roestvlekken tegengekomen? Gebruik dan RVS reiniger om het te verwijderen. Zorg ervoor dat deze reiniger geen chloor bevat en zorg ervoor dat de wasmachine draait zonder kleren te wassen.

Wasmachine toch kapot? Bekijk de lijst witgoed vandaag besteld morgen in huis