Wanneer je met een juridisch probleem zit, is dat natuurlijk geen fijn gevoel. Je zult dus op zoek moeten gaan naar een advocaat Almere die je kan helpen bij je juridische vraagstukken. Helaas ga je niet dagelijks naar een jurist of advocaat. Daarom geven we je een aantal tips waar je op moet bij het uitzoeken van een advocatenkantoor in Almere. Zo kan jij het beste uit je gesprekken halen. Lees snel meer!

Kennismakingsgesprek: gratis of toch niet?

Wanneer je op kennismakingsgesprek komt is het fijn als je hier niet voor hoeft te betalen. De meeste advocaten in Almere bieden een gratis kennismaking aan. Dit is echter niet overal het geval. Het inhuren van een jurist is niet goedkoop, dus zorg dat jij je hier goed over laten informeren.

Een goede match

Door middel van een kennismakingsgesprek kan jij erachter komen of de advocaat in Almere een goede match is. Tijdens het gesprek kan je de advocaat beter leren kennen. Aan de hand van dit gesprek kan jij een inschatting maken of hij/zij bij jou past. Je wilt je immers wel op je gemak voelen, aangezien je veel informatie zult gaan delen. Wanneer de advocaat zich gaat verdiepen in jouw zaak, is het mogelijk dat er al kosten voor gerekend kunnen worden. Zorg ervoor dat je dit bespreekt tijdens je kennismaking.

Kom op tijd

Een advocaat in Almere is niet goedkoop. Bovendien hebben zij vaak een drukke agenda. Wanneer jij te laat komt, zal dit dus ten koste van je tijd gaan. Zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent, zodat je voldoende tijd hebt voor de kennismaking.

Een goede voorbereiding

Zorg dat je goed bent voorbereid. Het is belangrijk om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen naar je afspraak. Zo kan een advocaat jouw identiteit vaststellen.

Daarnaast is het essentieel om alvast wat relevante stukken naar je advocaat in Almere te versturen. Zo kan de specialist zich alvast inlezen en kunnen jullie na kennismaking snel overgaan op het juridisch probleem.

Wees duidelijk

Wees duidelijk in je communicatie en maak het niet langer dan nodig. Door een duidelijk verhaal te vertellen, kan je advocaat zich beter verdiepen in jouw zaak. Bovendien ben je minder tijd kwijt aan het uitleggen waardoor je op lange termijn minder geld kwijt bent. Vertel dus alleen de dingen die er echt toe doen!

Kans van slagen

Een ander belangrijk punt is de kans van slagen. Is de kans groot dat je de zaak verliest, dan kan je overwegen om geen juridische stappen te nemen. Zo kom je uiteindelijk niet met lege handen te staan en bespaar je ook nog eens veel kosten die in rekening gebracht worden door je advocaat.

Vraag naar de kosten

Naast je kans van slagen is het goed om te weten wat de zaak je zal opbrengen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat de kosten van je advocaat vele malen hoger zijn dan dat het oplevert. Daarom is het cruciaal om hier goede prijsafspraken over te maken. Wordt er een vaste prijs afgesproken of wordt er met een uurtarief gewerkt. Mocht je met een uurtarief gaan werken, dan kan je aan je advocaat vragen of hij een inschatting van het aantal uren kan maken. Zo weet je ongeveer hoeveel kosten je hieraan kwijt bent. Je kunt je advocaat vragen of je geïnformeerd worden over de voortgang van de zaak, de kosten en uren die zijn gemaakt. Zo weet je dus meteen waar je aan toe bent.

Maak duidelijk afspraken

Naast het regelmatig versturen van updates kan je meer zaken met je advocaat afspreken. Denk hierbij aan het contact. Wil je gemaild worden of wil je liever bellen? En wanneer ben je wel of niet bereikbaar. Zo lopen jullie elkaar niet mis en ben je geen kostbare tijd kwijt.

Opdrachtbevestiging 

Na het kennismakingsgesprek heb je een beter beeld over je advocaat, je kans van slagen, de kosten en individuele afspraken. Mocht je er zeker van zijn dat de advocaat de juiste persoon is om de zaak te behandelen, dan kan je vragen voor een schriftelijke opdrachtbevestiging. Het is belangrijk dat alle gemaakte afspraken in deze bevestiging worden vastgelegd.

Hopelijk heb je een beter beeld gekregen waar je op moet letten bij een Advocaat in Almere.