Ethereum bestaat dus al geruime tijd en dat heeft als voordeel dat deze coin bijna overal waar crypto verkocht wordt ook te koop is. Hierbij gaan we natuurlijk allereerst uit van Nederlandse opties. Bij de Nederlandse website Bitvavo kun je zeer eenvoudig met iDeal Ether kopen.

Bitvavo heeft als voordeel dat het je coins zeer veilig opslaat. Het is een betrouwbare aanbieder met een uitstekende klantenservice. En bij Bitvavo heb je ook een eigen online wallet waar je direct je aangekochte Ethereum coins kunt plaatsen. 

Ethereum is meer dan een blockchain. Het een zeer flexibele, makkelijk te programmeren blokketen. De Ethereum blokketen beschikt over een eigen, eenvoudig te leren programmeertaal: Solidity. Solidity is een Turing-complete programmeertaal, waarmee je heel eenvoudig smart contracts en decentrale applicaties (DAPP’s) kunt schrijven in de Ethereum Blockchain.

Ethereum is een programmeerbare block keten. Je kunt er onder meer een alternatieve peer-to-peer economie mee opbouwen, naast vele andere mogelijkheden. Maar alles begint met de slimme contracten.

Ethereum kopen bij Bitvavo