Mallorca

Wanneer Nederlanders vakantie hebben en graag op reis gaan, dan zoekt men niet zelden maar wat graag een zonnige bestemming op. Dat is ook maar wat logisch, want zoals we allemaal weten is Nederland nou niet bepaald het land met de meeste zonnige uren en dagen ter wereld. Gelukkig hoef je maar hooguit een paar uur te vliegen om op bijvoorbeeld een prachtige vakantiebestemming als Mallorca terecht te komen. natuurlijk staat dit eiland ook bekend als feesteiland onder jongeren, maar vergis je niet: ook qua cultuur en natuur heeft dit eiland heel veel te bieden. Hieronder lees je alvast over drie van de mooiste steden die je verspreid over het eiland vindt.

Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland en tevens de grootste en belangrijkste stad van de eilandengroep Balearen. Dit is een stad die eigenlijk op zichzelf al de moeite van een heuse stedentrip waard is. Als er iets is dat je echt niet mag missen als je in Palma bent, dan s het wel de gotische kathedraal La Seu. Ook als je er een kaartje voor moet kopen is het van harte aan te raden deze kathedraal van binnen te bekijken. Verder zijn het historische stadscentrum (met onder meer het schitterende Plaza Mayor) en de gezellige haven trekpleisters waar je niet omheen kunt.

Valldemossa

Valldemossa is een plaatsje in de bergachtige binnenlanden van Mallorca. Het is werkelijk prachtig gelegen, maar ook het plaatsje zelf is adembenemend. Kenmerkend zijn de smalle steegjes, de hoogteverschillen en de lieflijke stenen huisjes die de tand des tijds moeiteloos hebben lijken te doorstaan.

Alcúdia

Tenslotte is het middeleeuwse plaatsje Alcúdia een echte aanrader. Bijzonder aan Alcúdia zijn onder meer de oude stadsmuren, de smalle straatjes, de vele oude en bescheiden huisjes en natuurlijk ook de Romeinse ruïnes net buiten de stad.