Hoeden zijn er in alle soorten en maten. Vroeger droeg bijna iedereen een hoedje, wat je wel ziet als je kijkt naar oude films. Vrouwen in de negentiende eeuw en eerder hadden misschien nog wel meer hoeden dan ze schoenen hadden. Hoeden zijn een tijdje wat minder gedragen, maar ze zijn op hun weg terug om de maatschappij opnieuw te veroveren. Toch weten vele mensen niet welke soort hoeden er allemaal zijn. Ze zijn daarom geneigd om te denken: ‘dat is vast niks voor mij’ of ‘dat staat me toch niet’. Maar niet getreurd: voor ieder type stijl is er wel een bijpassende hoed te vinden. Wist je bijvoorbeeld dat de vissershoed dames tegenwoordig helemaal in is? 

Aanpassen aan je stijl 

Een vissershoed dames is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet een hoed die enkel en alleen door vissers wordt gedragen. Natuurlijk komt het ontwerp daar wel vandaan, van de oude vissershoed, maar het heeft uiteraard niet dezelfde uitstraling. Je hoeft de vissershoed namelijk niet te combineren met typische visserskleding, maar kan het ook op jouw eigen stijl aanpassen. Vissershoeden passen over het algemeen meer bij een laid back of street wear kledingstijl dan bij chique of elegant. 

Design en kleur 

Naast de kledingstijl waarmee je de vissershoed dames combineert is ook het design van het hoedje zelf van belang voor de uitstraling die het hoedje geeft. Zo is een klassieke, vale, grijze vissershoed een mogelijkheid, maar niet de enige keuze. Er zijn ook andere kleuren, zoals wit met donkerblauw, maar ook koeienvlekken en panterprint designs. Ook kan je ze in felle kleuren krijgen, zoals rood of felblauw. Deze laatste zijn wellicht ietsje lastiger in de zin dat ze iets minder op een dagelijkse basis gedragen kunnen worden omdat ze zich minder goed laten combineren. In dat geval kan je natuurlijk altijd voor een neutrale kleur gaan zoals beige, grijs, zwart of rustig donkerblauw.