Automatische aandrijfsystemen voor garagedeuropener

Een garagedeuropener is een elektronisch apparaat dat automatisch garagepoorten opent en sluit, elektrisch bestuurd door elektrische connectoren op de garagewand, meestal gemonteerd boven de garagedeuropening. Garagepoorten worden meestal gebruikt in woongemeenschappen om toegang te krijgen tot de garage vanaf de oprit of tot een huis vanuit de garage. Er zijn verschillende soorten garagedeuropeners. Sommigen van hen worden handmatig bediend; andere hebben een automatisch rolsysteem. De meeste worden ook geleverd met een kleine radiografische afstandsbediening, die wordt gebruikt om het hek op zeer korte afstand te openen en te sluiten.

Aandrijfeenheid garage deur openers

De aandrijfeenheid van de garagedeuropener bestaat uit een compressor, een elektromotor met permanente magneet, een trolley met tandwielaandrijving en een reeks borstels. De compressor levert de elektrische energie voor de motor, terwijl de permanentmagneetmotor de stroom voor de trolley levert. Het tandwielaandrijfsysteem zorgt voor het draaimoment dat nodig is voor het openen en sluiten van de poorten. De batterij kan ook worden gebruikt als back-upstroombron voor het geval de hoofdstroomeenheid uitvalt.

aandrijvingsystemen voor garage deur openers

De meeste aandrijfsystemen voor garagedeuropener zijn voorzien van veiligheidsvoorzieningen. Aandrijfsystemen zoals riemaandrijving en schroefaandrijving kunnen schade oplopen door trillingen veroorzaakt door verkeer. Riemaandrijfsystemen zijn vaak voorzien van antislipgroeven om te voorkomen dat slippen over de rupsbanden glijden. Schroefaandrijfsystemen gebruiken vaak kogellagers voor hoge snelheden. Ze zijn uitgerust met bewegingssensormechanismen om de aanwezigheid van een object aan de andere kant van de sporen te detecteren en de kans op een botsing te verkleinen. Automatische garagedeuropeners kunnen worden geleverd met verschillende veiligheidsvoorzieningen, afhankelijk van hun fabrikant.

De prijs

Er zijn veel soorten garagedeuren, zoals draaideuren of openslaande deuren. Er worden passende garagedeuropeners tegen een gunstige prijs gebied op vele websites. De prijs van elektrische garagedeuropeners vindt u op zulke websites. Een volledig elektrische garagedeuropener is nu verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer € 136, – (excl. Btw).